FAQ - najčešća pitanja

Pitanje: Da li mogu da se prekvalifikujem u IT zanimanje iako sam iz potpuno druge struke?

Odgovor: Možete da se prekvalifikujete bez obzira na struku koju imate. Uslov je da koristite Microsoft office, makar u osnovama, da imate volju i želju da vredno radite i da prethodno obavite konsultacije sa našim predavačima.


Pitanje: Da li za prekvalifikaciju postoji neko ograničenje u godinama?

Odgovor: Ograničenje u godinama se jedino ogleda u smislenosti, tj. upotrebnoj vrednosti koju će polaznik imati nakon kursa s obzirom da je u pitanju IT zanimanje kojim polaznik želi da se bavi u budućnosti. Međitim, mi to ograničenje nemamo, ostavljamo na polaznicima da sami odluče da li žele da se prekvalifikuju, a u skladu sa njihovim mogućnostima.


Pitanje: Da li se na kraju kursa dobija certifikat?

Odgovor: Na kraju kursa se dobija certifikat o pohađanju kursa. Sa tim certifikatom ćete imati mogućnost da direktno konkurišete u kompanijama koje su naši partneri i dobijete mogućnost da bez predselekcije radite test ili idete na razgovor za posao/praksu


Pitanje: Da li je posle kursa zagarantovan posao?

Odgovor: Posao ne garantujemo, ali garantujemo kvalitet predavača i odlične uslove za sticanje znanja i veština izabranog zanimanja kojim će polaznici moći da savladaju eliminacioni test za prolaz u 2. krug razgovora za posao u bilo kojoj IT kompaniji.


Pitanje: Koliko često se drže časovi, u kojim terminima i koliki je minimalni broj polaznika potreban za održavanje kursa?

Odgovor: Časovi se održavaju 2 x 3 časa nedeljno, u proseku sa ukupnim fondom od 60 časova po kursu, što je oko 2,5 meseca. Grupe su od 6-8 polaznika. Za formiranje grupe i početak kursa potrebno je da se prijavi minimalno 6 polaznika. Predavanja se najčešće održavaju posle podne, a u dogovoru sa grupom. Postoji mogućnost držanja časova i pre podne ukoliko svim članovima grupe zo odgovara.


Pitanje: Da li postoji mogućnost držanja individualnog kursa i pod kojim uslovima?

Odgovor: Postoji mogućnost držanja individualnog kursa. U zavisnosti od nivoa predznanja i potreba koje polaznik ima, dogovara se poseban program kursa kreiran specifično za tog polaznika. Ova opcija je dobra za one koji imaju neko predznanje ali nisu savladali sve što je potrebno da bi mogli da se bave izabranim zanimanjem.